Tucatini metverfijnde Carbonara-saus

Tucatini metverfijnde Carbonara-saus

Tucatini metverfijnde Carbonara-saus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 ui
1 eetlepel boter
100 gr magere rookspekreepjes
1 dikke plak gerookte ham
150 gr witte champignons
verse tijm
150 gr diepvriesdoperwtjes
400 gr tsucatini spirale of spaghetti
3 eieren
2 dl garderoom
peper
150 gr geraspte (oude) kaas

Bereiden

Snipper de ui heel fijn en fruit de snippers in de bakboter.
Voeg de spekreepjes toe en laat die zachtjes 5 minuten bakken.
Snijd de ham in blokjes en de champignons in plakjes en voeg ze toe.
Strooi er wat versgeplukte tijmblaadjes over en schep de doperwtjes erbij.
Laat dit met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes stoven.
Kook intussen de tsucatini of spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 9
minuten beetgaar.
Klop de eieren met de garderoom los en maal er wat peper boven.
Schep dit bij de saus en laat het onder roeren op heel laag vuur wat
stollen.
Stort de tsucatini of spaghetti in een zeef, laat ze kort uitlekken en schud
met een klontje boter om.
Geef de saus en de geraspte kaas er apart bij.


Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus